Category
综合开发
Country
印度尼西亚
Year of Completion
2012
Client
Pakuwon Jati
Size
164,660sqm

This extension aims to seamlessly integrate additional lifestyle developments with the existing Supermall Pakuwon Indah, such as residential towers, a hotel and a new shopping mall extension. Design enhancements include an LED screen around the circular drum entrance of the existing Supermall and a dynamic canvas for future media walls or green walls. Selected strata shops at the Supermall also come with an updated orthogonal frontage, ‘punched out’ as random boxes to reflect each shop’s individuality. The linearity of the façade is diffused by an additional curvilinear façade that wraps around the mall extension. Tied to the old mall, the new mall also comes with a wavy organic glass and aluminium form and grand canopy shaped to evoke the rippling effect of a dancing ribbon. Luxuriant, landscaped green veils add soothing visual points for users within the built development, while a circular multi-purpose hall, designed as an illuminated jewel, sits above the mall podium, overlooking the beautiful city view.