Category
酒店
Country
新加坡
Year of Completion
2014
Client
Royal Group Holdings Pte Ltd
Size
7,500sqm

Located at the junction of Boon Tat Street and Robinson Road, the project involves the restoration of a four-storey conservation building and the erection of a new five-storey extension. A historical air well, reinterpreted as a skylight between the two buildings, allows natural light to permeate the interior. Guestrooms are planned with a continuous corridor that connects the old and new structures. The original grey Shanghai plaster finish that was hidden beneath layers of paint was exposed and treated to strengthen the façade. The new extension is expressed as a clean glass box, forming a distinctive contrast with the original building while staying connected to its urban contemporary setting.