Category
购物中心
Country
中国
Year of Completion
2010
Client
中粮集团
Size
47,000sqm (Phase One Retail Mall), 286,000sqm (Overall)

Joy City Shanghai is located at the junction of Xizang Road and Qufu Road. Sited above Qufu Road Metro Station, a mere 500m away from the famous Nanjing Road Shopping Street, this mall is set to become a main shopping destination in Shanghai.

The project involved a makeover of the existing retail mall and master-planning for adjacent parcels of land. The makeover aimed to transform the old monotonous cube design into a dynamic composition of forms and materials befitting of a vibrant shopping mall in the city. This new image would set the tone for future phases of the entire development.

The design was conceived as a dialogue of three main components: a forward tilt at the main entrance sets the cube in motion and livens up its image; a large, transparent cone-shaped structure rises above the cube, illuminated from within by a myriad of lights and colours which amplifies the visibility of the mall; and two horizontal wings extend out from the cube, eventually unifying the buildings in adjacent parcels at a later stage.

The mall makeover took less than a year from design conception to opening; with the transformation reactivating an important city district, hence opening it up to many new opportunities.