Category
医疗, 商务办公
Country
新加坡
Year of Completion
2010
Client
National University Hospital (S) Pte Ltd
Size
22,410M² GFA
Awards

BCA Green Mark for Buildings Award (Gold Plus)
2010

The National University Hospital (NUH) of Singapore has grown tremendously since its establishment in 1985 as a host of clinical training centres and research facilities have been constructed on its Kent Ridge campus, bordering a tropical forest and national public park. The NUH Administrative Office Block is a 2010 addition to this campus, an office space located on a site with steep topography at the park’s perimeter.

As Singapore’s office buildings are located primarily within the city’s urban downtown, the immediacy of the dense forest makes for a distinctive workplace context. The architecture of the NUH Administrative Office Block responds to these conditions by becoming an extension to the adjacent ecological habitat.

The design process employed a number of green design and construction strategies which included the use of recycled building materials. Programmatically, an entrance atrium carves through the entire 14-storey block; its full-height green wall and natural lighting establish continuity with the landscape. A courtyard stair within connects each floor to a rooftop garden, where additional plant life serves to increase the building’s green plot ratio as a heat-reduction factor. The 14-storey building includes eight levels of office spaces, a sports hall, and a 300-seat auditorium with glass walls overlooking the park. The central atrium and bathrooms on every floor are naturally ventilated.