Category
综合开发, 购物中心
Country
中国
Year of Completion
2013
Client
保利房地产(集团)股份有限公司
Size
80,000sqm

Located on Pazhou Island in the southeast part of Guangzhou, the 80,000sqm development comprises two 40-storey SOHO towers atop a seven-storey retail podium.

The mall is an important part of an estate development consisting of residential and commercial components. It is situated at a critical junction of two major arterial roads, directly above a metro station and with direct links to the latter. The mall acts as an anchor for the whole estate, with its retail streetscape stretching north and west of the site.

The podium façade emphasizes horizontal lines through the use of stone banding in warm colours, which gives a textured appearance. A seven-storey curved glass curtain wall at the entrance separates the two towers, and act as a visual cue to guide visitors to the mall. Additionally, the extensive use of glass in the façade at the lower two levels increases transparency and creates a strong street presence for the mall.

The slender profiles of the SOHO towers emphasize verticality; coupled with a dark palette of materials, they command a bold and distinctive presence in the streetscape. Elements of the podium are echoed in the materiality of the SOHO towers and throughout the estate, leading to a more consistent and integrated look of the development.