Category
工业建筑
Country
新加坡
Year of Completion
2014
Client
COSL Oil-Tech (Singapore) Pte Ltd
Size
47,900sqm
Work Scope
Full Architectural Services, Project Management, Environmental Sustainability Design, Interior Design, Landscape Consultancy

The new regional headquarters of COSL, a leading oilfield services provider from China, located along Benoi Road, assumes a U-shaped plan that provides greater flexibility and efficiency within the parallelogram-shaped site. The office block adopts a rectilinear layout for effective space planning, while screening the storage yard from the main road. Its design placed emphasis on creating a conducive working environment within the industrial park, by introducing a courtyard, a central green plaza, balconies with planters, high-volume breakout spaces for natural daylighting, and offices with views towards the central green, courtyard or Benoi Basin. For the research and development block at the north of the site, and the maintenance and warehouse block at the south, huge jack roof windows and louvres enhance natural ventilation and lighting, while the clever and cost-effective use of corrugated metal sheets on the exterior achieves a sleek industrial look.